Portram Henderson Versa Frame

Från 4 750,00 kr
Artikelnr
370400H

KÖP NU - BETALA NÄSTA ÅR!

Betala inom 90 dagar - välj Svea Kampanj i kassan

Byggsats för skjutportar till industri och lantbruk kompletterat med löpskena, konsoler, hängrulle samt styrning och stopp får du en komplett skjutport som du klär med plåt.
I lager
Endast %1 kvar
Skickas normalt inom 2-3 arbetsdagar

En skjutport i byggsats som gör det enkelt att montera din port. Med vanliga handverktyg bygger du snabbt och enkelt en stabil dörram i galvade profiljärn. Den blir både vinkelrät och formstabil och du kan göra den med mått upp till 5x5 meter. C-profilen har måtten 50 x 60 mm.

I detta paket ingår en komplett ramsats med: två stycken ramprofiler för höjden där du väljer mellan 2 - 5 m, tre stycken ramprofiler för bredden där du väljer mellan 2 - 5 m samt monteringssats baserat på den valda höjden. Ramprofilerna kapas i önskad längd.

Obs! Löpskena, konsoler, hängrulle samt styrning och stopp ingår ej och måste kompletteras för ett komplett system.

Välj rätt dimension
Välj beslag dimensionerade till skjutdörrens storlek och vikt. Om porten är stor, bör hänsyn även tas till vindkraften. Dörrviktskapaciteten gäller för ett hängrullepar. För 301-skenor är maxvikt per dörrblad 350 kg och förutsätter 1st konsol /m.

För bästa manövrering av skjutdörren bör bredden vara max 3/4 av höjden. Är dörröppningen bredare än höjden rekommenderas dubbla skjutdörrar. Dörrens ram kan byggas i trä eller profiljärn 4-kant eller L). Träram kläs med panel eller korrugerad plåt, metallram slät eller korrugerad plåt.

Glöm inte styrningen
Styrningsbeslag gör skjutdörren lättare att manövrera och skyddar också mot kraftig vind som lätt kan bryta sönder en löst hängande dörr. Går det inte att fästa markstyrning behövs minst 1 st väggstyrning i portens bakkant. Komplettera gärna med avbärare på väggen alternativt flera väggstyrningar.

Här kommer en enklare guide för hur du bygger ditt kompletta skjutportsystem från Henderson.

  1. Hur bred och hög är portöppningen? För bästa manövrering av skjutporten bör bredden vara max 3/4 av höjden. Du kan välja portramar mellan 2x2 till 6x6 meter. Är Portöppningen bredare än höjden rekommenderas dubbla skjutportar, eller rälsgående portar. Skjutportens karm kan byggas i trä eller profiljärn (4-kant eller L). Ramen kläs med panel eller korrugerad plåt. Tänk på totalvikten för skjutporten, den bestämmer vilka hängrullar och löpskenor du bör ha för att klara belastningen. Om porten är stor, bör hänsyn även tas till vindkraften.
  2. Längden på löpskenorna är skjutportens bredd gånger två och gånger antal skjutportar. Ex. om skjutporten är 2 meter bred ska löpskenan vara 4 meter för en enkel skjutport och så vidare.
  3. För varje meter löpskena behövs en konsol. Beroende på hur porten ska monteras finns konsoler i utförande om väggmonterad, takmonterad, svetsbar.
  4. I regel behövs två stycken ändbleck som monteras på vardera ytterända av skenlängden och är till för att säkra att skenorna inte glider isär. Ändbleck är inga portstoppar!
  5. Beroende på antal skjutportar du har behöver du två stycken hängrullar per skjutport. Tänk på att olika hängrullar beroende på modell av löpskena klarar olika vikter som inte bör överstigas.
  6. Glöm inte styrningsbeslag, det finns i olika utföranden baserat på modellen av löpskenan. Styrningsbeslagen gör att skjutporten är lättare att manövrera och skyddar också mot kraftig vind som lätt akn bryta sönder en löst hängande port. Styrningar för både vägg- och markmontage. Går det ej att fästa markstyrning behövs minst en styck väggstyrning i portens bakkant. Komplettera gärna med avbärare på väggen alternativt flera väggstyrningar.
Portsystem Maxvikt per dörrblad (kg) Rekommenderad maxhöjd (mm)
280 100 2400
290 150 3000
301 350 4000
301H 450 4500
305 700 5000
307 2000 7000
Mer information
Varumärke Henderson
Produkttyp Portram
Serie Versa Frame
Material Förzinkat stål
Write Your Own Review
Du recenserar:Portram Henderson Versa Frame
Your Rating
Copyright Bole Sverige AB | org.nr: 556540-3010