0431-44 88 44
– Mån-fre: 08.30-16.30
Logga in – Skapa konto:

Isolatorer, Handtag & Grindar

En isolator måste finnas för att hålla fast bandet eller tråden på ditt stängsel, och dessa gör även så att slitaget minskar på tråden eller bandet. Och det är väl bra? Om du använder dig av järntråd, så rekommenderar vi att välja en ringisolator till ditt stängsel som gör så att risken för kortslutning minskar. Det kan dock behövas ett par stycken, då de inte är så stabila. Om du har hårdare stolpar till ditt stängsel, så kan en ringisolator med borrspets passa för dig. Den sliter inte så mycket på isolatorn vid montering och är ett bra och effektivt alternativ.

Om du har valt band istället för eltråd så kan du använda dig av både låsbara bandisolatorer och isolatorer med frigång. De som är låsbara kommer att hålla bandet sträckt, men det lönar sig inte att ha en låsning vid varje stolpe, det är både dyrt och onödigt. Om du vill få ut tråden lite från stolpen, så finns distansisolatorer som har en längre skruv som håller tråden på avstånd ifrån stolpen.

Välj även rätt grindhandtag, det finns olika för band och för eltråd. Se till att grindhandtaget är av god kvalitet då det ska hålla för användning dagligen samt att grinden är en plats i stängslet där man kan tappa spänning om man inte har rätt utrustning på plats.

Hos oss hittar du allt du behöver för att sätta upp en bra och effektiv grind i ditt elstängsel. Tänk på att stängslet inte är strömförande när grinden är öppen, så se till att ha en smidig och lättarbetad grind på plats. Om du har hästar så välj helst inte en fjädergrind, då dessa kan fastna i hästarnas svans.

Läs mer...