0431-44 88 44
– Mån-fre: 08.30-16.30
Logga in – Skapa konto:

Stängselstolpar till stängsel och inhägnader

Det finns något mycket harmoniskt i hur kvällssolen sprider ljuset över en hage med vackert stängsel och betande djur. Ännu mer harmoniskt är det när du vet att stängslet runt dina djur är funktionellt och praktiskt. Ett rejält och bra stängsel är viktigt för att djuren ska vara trygga och säkra i hagen. En av de viktigaste delarna i bygget av ett stängsel är stängselstolparna. Här gäller det att fundera över vad för funktion stängslet ska fylla. Är stängslet permanent eller ska det gå att flytta när det är dags att byta betesmarker? Hur högt ska det vara och vad för typ av djur ska gå i hagen?

Stängselstolpar för permanenta stängsel och hagar

Ska du investera i ett permanent stängsel är trästolpar det absolut bästa valet, även om det också fungerar med exempelvis fiberstålstolpar. För ett flyttningsbart stängsel kan det vara smidigt om stängselstolparna inte är så tunga, och då passar det bra med plaststolpar, glasfiberstolpar eller fjäderstålstolpar. Dessa stolpar har en låg vikt och blir därför enklare att förflytta och sätta upp på nya ställen. Viktigt är dock att alltid använda trästolpar som hörnstolpar även till flyttbara stängsel.

Hos oss hittar du det du behöver för att kunna bygga ett funktionellt stängsel som håller över lång tid. På den här sidan har vi samlat allt som har med stolparna att göra.

Läs mer...