Äggkläckare Willab med inbyggd ägglampa

Rating:
82 % of 100
Specialpris 1 881,00 kr Ordinarie pris 1 980,00 kr Spara 99,00 kr Giltigt tom 30-04-2024
Artikelnr
800355
Äggkläckningsmaskinen från Willab är en tystgående och lättanvänd äggkläckare med många funktioner. 
Automatisk vändning av äggen. Anpassad för 22 ägg. 
I lager
Skickas normalt inom 2-3 arbetsdagar

Beskrivning

Willabs automatiska äggkläckningsmaskin är en av våra populäraste äggkläckare. Enkel att använda och med två års garanti

Med en digital display håller du enkelt koll på temperaturen och fuktigheten. Äggkläckaren har en inbyggd LED ägglampa. Vatten fylls på utvändigt.

Lämpar sig för kläckning av 22 hönsägg, 16-22 ankägg eller 22 fasanägg. Många av våra kunder kläcker även vaktelägg och lägger då två ägg i samma fack men ägg från andra arter kan variera storleksmässigt vilket medför att rekomendationer gällande storlek/passform är svårt att lämna generellt.

  • Effekt 50W
  • Spänning 12V
  • 2 års garanti

Instruktioner

Att kläcka fram egna kycklingar har aldrig varit så enkelt.
Här är några enkla instruktioner som gör det enkelt att lyckas med äggkläckningen med Willabs Äggkläckningsmaskin:

Att tänka på 

För att lyckas med egen kläckning bör du vara noga med följande:
Välj så jämnstora ägg som möjligt och blanda inte olika sorter. Förlagrar du ägg bör detta ske i jämn rumstemperatur med den spetsiga änden nedåt. Det är rekommenderat att bara kläcka ägg från egen uppfödning, då transport kan göra resultatet väsentligt sämre. Om du använder ägg som har fraktats, låt dem vila ett dygn med spetsen nedåt innan du placerar dem i kläckningsmaskinen.

Placering

Äggkläckningsmaskinen bör placeras på en plats med god ventilation. Temperaturen i rummet bör vara mellan 23 - 27 grader celsius, och helst en så stabil temperatur som möjligt. OBSERVERA att den inte skall ställas i direkt solljus. Idealiskt är att placera äggkläckningsmaskinen på en plan yta, gärna ett bord.
Det räcker inte med enbart jämn temperatur utan luftfuktigheten skall vara så konstant som möjligt.

Kläckning

När det är tre dagar kvar till kläckning är det bra om luftfuktigheten är något högre, runt 70%, detta så att äggskalen skall bli porösare varvid kycklingen
lättare skall kunna ta sig ut. Högre luftfuktighet kan även förhindra kycklingen från att torka ut under själva kläckningen som oftast ta lite tid.

Viktigt

Äggkläckningsmaskinen bör endast öppnas för att lysa äggen varpå maskinen snabbt stängs igen. Kycklingarna kan stanna i äggkläckningsmaskinen utan mat och dryck i upp till två dagar utan att de tar skada. Låt äggkläckningsmaskinen vara igång 2–3 dagar längre än den angivna kläckningsperioden för att ge sena ägg en möjlighet att kläckas.


Bäst i testBäst i Test - Bästa Äggkläckningsmaskin 2021 enligt djursajten.se 

Mer information
Varumärke Willab
Nettovikt (kg) 0
Djurslag Fågel, Fjäderfä, Höns
Antal ägg 16-22
Effekt (W) 50
Garanti (år) 2
Spänning (V) 12 / 230
Färg Vit/Grå
Produkttyp Äggkläckningsmaskin
Write Your Own Review
Du recenserar:Äggkläckare Willab med inbyggd ägglampa
Your Rating
Copyright Bole Sverige AB | org.nr: 556540-3010